Monday, 23 July 2012

Hirviöstä kaunottareks

Tänään viimeinen vapaapäivä ennen kolmea yövuoroa (jonka jälkeen loma!), joten mitä muutakaan tekisin kuin työskentelisin ponejen kanssa!
Main Sail oli ensimmäisenä listalla. Hänen hiuksensa oli minulle saapuessa todella takkuiset, rastaa täynnä. Ensimmäinen ajatus oli, ettei tästä tule yhtään mitään. Lähtökohtana oli tämä:


Kuvassa ei todellakaan korostu harjan/hännän takkuisuus, häntä oli vain yhtä takkua. Hänellä oli myös häntäruostetta. Ensimmäisenä oli vuorossa ponin avaaminen ja hännän nykäsy irti, nämä tapahtuivat suhteellisen helposti, vaikkakin aika paljon voimaa sai käyttää, jotta sai tuon ison rastahännän läpi pienestä kolosta. Ja häntähän näytti tältä:


Yksi iso kasa rastaa ja ruostetta. Prikka irti, valkaiseva hammastahna kehiin ja tottakai kampa.. Paljon kampaamista sekä hoitoainetta vaatikin. Lopulta sain ponin ihan ok kuntoon.


Paljon parempi. Mutta edelleen häntä ja hiukset aikamoista hamppua, joten oli otettava järeämmät aseet käyttöön. Suoristusrauta.


Jotkut tykkäävät käyttää silitysrautaa, toiset suoristusrautaa. Itse olen tykästynyt suoristusrautaan. Osasyynä on se, että en omista silityslautaa ollenkaan, vaikka raudan omistankin. Kaikenlisäksi suoristusrauta on pienempi (aka kätevämpi) käyttää, sekä sen lämpötilaa on helpompi säädellä. Makunsa kullakin :)
Tämä kuva on Beach Ballin pehkosta, mutta tässä näkee minkä eron tekee kun suoristaa vielä hiuksia selvittämisen jälkeen!Main Sailista tuli NIIN kaunis, aivan rakastuin <3 Aivan ihana kaunokainen, näin pienellä vaivalla tuli "hirviöstä kaunotar"! :)

Lisäksi oli vielä vuorossa nämä ponit, jotka vielä vaativat pesuaButterscotch ja Starshine puuttuvat kuvasta, koska heillä kummallakin on valitettavasti syöpää :( Heidät pitää vielä keittää ennen pesua. Ponit pesin eilen yöllä ja tänään pistin ne kokoon. Monella oli häntäruostetta, joten saivat paksusta rautalangasta uudet häntäprikat ja usealla on myös karvoja leikattu. Näitä aion uusia, mutta katsotaan millä tavalla, jotta arvo pysyy mahdollisimman hyvänä.
Ainut joka harmittaa on Lickety-Split. Alla olevassa kuvassa ei näe, kuinka kaula on rikki, mutta poni oli selvästi avattu aikaisemmin ja liimattu uudestaan kokoon jollakin todella järeällä aineella! Tämän aukaiseminen oli todella hankalaa ja kun sain ponin auki, huomasin saumojen olevan röpelöiset ja huonot. En ymmärrä, mikä järki uudelleen liimaamisessa on.. Pakko poloinen oli avata, kun tarvitsee niin paljon uutta karvaa + häntäruostetta oli :/
Mutta kaikkiaan nämäkin ponit näyttävät huimasti paremmilta!

Cherries Jubilee

Beach Ball

Lickety-Split

Up Up and Away

Fifi

Magic Hat
-itkettää ihan noi symbolien huono kunto :( Argh.

No comments:

Post a Comment